Geruchten
09 maart 2015 - Ron Smeets

HTC One M9 Plus krijgt een home button HTC baas zegt dat deze maand nog een nieuwe 'premium' HTC onthuld wordt; de One M9 Plus?

Een paar dagen geleden doken al enkele live kiekjes op van een smartphone die volgens de geruchten de HTC One M9 Plus zou zijn. Daarop was toen vooral de ronde camera aan de achterzijde te zien.

Vandaag doken twee nieuwe foto's van hetzelfde toestel op en dit keer is behalve de zijkant ook de voorzijde te zien. Daar valt meteen de aanwezigheid van een grote, ovale, home button op. Daarvoor is de Boomsound speaker aan de onderzijde van het toestel zelfs 'in tweeën' gedeeld. De bron van deze nieuwe foto's claimt ook te weten dat in de knop waarschijnlijk ook een vingerafdruk scanner is verwerkt.

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over de komst van een grotere variant van HTC's nieuwste vlaggenschip. In Barcelona werd die nog niet onthuld. Maar... uitspraken van de directeur van HTC in de VS, Jason MacKenzie, hebben nu het vermoeden gewekt dat de One M9 Plus mogelijk deze maand nog officieel gepresenteerd gaat worden. Hij zei in Barcelona namelijk dat HTC in de tweede helft van maart nog met een 'hele grote' aankondiging gaat komen waarmee HTC zich nog meer zal onderscheiden van Samsung en Apple. Een nog meer 'premium' toestel dan de One M9 dat ook een oplossing biedt voor sommige belangrijke pijnpunten. Of hij daarmee op specifieke HTC pijnpunten doelt of dat hij in het algemeen spreekt is niet duidelijk.

Ik zou het bijzonder vreemd vinden wanneer HTC binnen een maand na de onthulling van de One M9 al met een nieuw, nog beter, vlaggenschip op de proppen zou komen. Al zou de fabrikant daarmee wel ook meteen aantonen dat de One M9 niet zo heel bijzonder is. Enfin, maart duurt nog drie weken ;)

"When I look at the flagship [the M9], I see we're building the most premium device. But I can't stop there. We have a huge announcement in middle to late march around extreme differentiation between Samsung and the iPhone. It solves key pain points."

Bron (Uitspraak Mackenzie), Bron (foto's)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.