Toestellen
08 april 2015 - Ron Smeets

HTC One M9+ nu ook officieel gepresenteerd Toestel is voorlopig alleen bedoeld voor de Chinese markt

Geruchten over de HTC One M9+ waren er de afgelopen weken in overvloed. Vandaag heeft de Taiwanese fabrikant het toestel officieel gepresenteerd. Voorlopig zal het toestel echter alleen in China op de markt verschijnen.

Zoals de naam al deed vermoeden is de One M9+ een grotere variant van de One M9. Het verschil is echter een stuk kleiner dan we van andere phablet modellen gewend zijn. De One M9+ heeft een 5.2 inch full HD display (1920 x 1080). Andere specs; een 2.2 GHz, 64-bit, octa core processor van MediaTek met 3GB RAM en een 2840 mAh accu. Verder viel aan de achterzijde ook de duo camera al op. Dat is een 20 megapixel versie waarbij de duo lens, net als bij eerdere HTC's weer dienst doet om (3D) effecten te kunnen creëren.

Tot slot heeft de One M9+ inderdaad, zoals eerder ook al vermoed werd, een home-button met vingerafdruk scanner. Volgens de fabrikant werkt die dankzij de zogenaamde 'multi-directional sensoren' razendsnel. Daardoor kun je je vinger namelijk in alle richtingen over de scanner bewegen om het toestel te ontgrendelen. Bij de meeste andere toestellen moet je persé van boven naar onder over de scanner vegen en dat is, wanneer je het toestel met één hand vasthoudt, niet altijd even handig.

Verder zijn de bekende HTC features nog van de partij; BoomSound speakers aan de voorzijde, de Sense 7 UI en een volledig metalen behuizing. Ow, en HTC heeft ook bij dit toestel weer een plekje gevonden voor de UltraPixel camera. Die zit aan de voorzijde als selfie cam.

Over de precieze, Chinese, beschikbaarheid van het toestel, en het prijskaartje, liet HTC nog niets los.

Bron