Nieuws
11 juli 2015 - Ron Smeets

HTC One M9 kampt na camera update met 'dubbele' accu problemen Batterij raakt nog sneller leeg en/of het duurt meer dan een halve dag om hem op te laden

HTC heeft enkele weken geleden een update voor de One M9 uitgerold die vooral de problemen van de veelgeplaagde camera moesten verhelpen, of toch in ieder geval verbeteren. Sindsdien doen klachten de ronde dat de accu van het toestel veel sneller leegloopt dan voorheen en, erger nog, dat het soms meer dan een halve dag (letterlijk, 13 uur) duurt om de accu volledig op te laden.

Volgens HTC, die het probleem wel erkend maar er nog geen officiële verklaring over afgegeven heeft - dat er aan een oplossing gewerkt wordt bijvoorbeeld - ligt de oorzaak bij de Google Photos app. Als je die verwijderd en het toestel uit en weer aan zet dan zou het opgelost zijn. Echter, in de praktijk blijkt dat niet het geval te zijn. One M9 eigenaren blijven ook daarna klagen over het zeer langzame opladen (zie tweets hieronder).

Mogelijk dat Google Photos dus wel iets te maken heeft met het sneller leeglopen van de accu, maar dat lijkt zich dan wel te beperken tot de One M9, in combinatie met die Google app.

https://twitter.com/HTC_UK/status/618094948559290368https://twitter.com/HTC_UK/status/618457156380151808https://twitter.com/philicibine/status/618457408722083840

En alsof HTC nog niet genoeg aan haar hoofd heeft... De aandelenkoers van de Taiwanese fabrikant daalde deze week tot het niveau van tien jaar geleden. De waarde van het bedrijf de afgelopen maand nog eens met 10% gedaald. CEO Cher Wang zal ongetwijfeld nog steeds geloven in een wederopstanding, maar het was al penibel en vooralsnog wordt het elke maand alleen nog maar erger.

Via,

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.