Toestellen
23 juni 2015 - Ron Smeets

HTC One M9+ duikt op in Nederlandse webshop Toestel zou vanaf medio juli leverbaar zijn

Geruchten dat de HTC One M9+, die aanvankelijk puur voor de Aziatische markt bedoeld leek, ook naar Europa komt werden de afgelopen weken steeds sterker.

Welnu, vandaag is het toestel voor het eerst opgedoken in een Nederlandse webshop, compleet met prijskaartje en verwachte datum dat hij op voorraad is. Als de gegevens van Central Point kloppen dan wordt de adviesprijs van de One M9+ nagenoeg gelijk aan die van de 'kleine' One M9; 759 euro. Uiteraard kun je het toestel op de webshop al bestellen maar je hoeft hem niet voor 15 juli in huis te verwachten.

De One M9+ heeft iets betere specs dan de One M9 die in februari onthuld werd en al een tijdje in de winkels ligt maar zeker nog geen doorslaand succes genoemd mag worden. Dat geldt zowel voor de verkoopcijfers, het design en de kwaliteit van de camera. Wellicht, en daar werd eerder ook al over gespeculeerd, dat die berichten ook een rol gespeeld hebben in de beslissing om de One M9+ dan toch maar in meer landen te gaan verkopen.

Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs van de One M9+ en tussen haakjes, indien relevant, de verschillen met zijn 'kleinere' broer.

- 5.2 inch QHD, 2560 x1440 pixels, display (5 inch Full HD)
- 2.2 Ghz octa core MediaTek processor (1.9 GHz octa core Qualcomm Snapdragon 810)
- 20 megapixel camera met duo lens (single lens 20 megapixel cam)
- Home button met vingerafdruk scanner (niet op de One M9)
- 3GB RAM
- 2840 mAh accu
- 4 megapixel 'UtraPixel' selfie camera
- Android Lollipop met HTC Sense 7
- Bluetooth 4.1, WiFi, GPS, NFC

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.