Toestellen
07 april 2014 - Ron Smeets

HTC One (M8) lancering in Arnhem

Afgelopen vrijdag was de eerste dag dat de HTC One (M8) in de winkels lag. De fabrikant had samen met T-mobile Arnhem uitgekozen voor een speciale actie ter gelegenheid van de Nederlandse introductie van het toestel. Compleet met hapjes, drankjes en HTC modellen in 'zilveren' pakjes.

Iedereen die naar de T-Mobile winkel in Arnhem kwam met een in zilverpapier ingepakt object maakte kans op een van de tien accessoirepakketten voor de One (M8). Daarnaast kon je je opgeven voor een tattoo sessie met je gloednieuwe HTC. De eerste HTC fans stonden een uur voor de opening van de winkel al in de rij.

Bij de opening van de winkel, en dus de start van de verkoop, waren geen Apple-achtige taferelen te zien (juichende winkelmedewerkers) maar de eerste klanten werden gewoon direct geholpen en konden enkele minuten later al met hun nieuwe One (M8) aan de slag. Drie van de vier eerste kopers die ik sprak hadden (toevallig) vrij die dag en lieten ook weten voorlopig wel even zoet te zullen zijn met hun nieuwe aankoop.

Na enkele uren waren ook al diverse zilverpapieren objecten ingeleverd. Het was de bedoeling dat die daar achter gelaten konden worden, in ruil voor een lotnummer. Een van de origineelste 'inzendingen' was een Nikon spiegelreflex camera (foto hieronder). Hoewel hij ook net de nieuwe eigenaar van een HTC One (M8) geworden was wilde hij toch ook zijn Nikon nog mee terug naar huis nemen ;-) Later op de dag verschenen ook nog een ingepakte motor en iemand die zichzelf in zilverpapier gewikkeld had. De winnende lotnummers van de accessoirepakketten werden vrijdagavond via facebook bekend gemaakt. 

Erg cool was de Tattoo shop van Ep. Daar kon je de HTC One (M8) laten tattoeëeren; mits je je vooraf online had ingeschreven en je tattoo door HTC uitgekozen was als een van de gelukkigen. Er waren maar een twaalftal plekken beschikbaar. Zelf mocht ik mijn One (M8) laten voorzien van het Mobile Cowboys logo. Al met al een uur werk voor Ep die de tattoo's in de aluminium behuizing graveerde met een dremel en diamantboortje. Het resultaat kun je hieronder zien, samen met nog wat foto's van het evenement. 

Momenteel wordt nog gewerkt aan het videoverslag dat ik in Arnhem maakte. Die zal hoogstwaarschijnlijk morgen avond (dinsdag) klaar zijn. Ik zal de video dan hieronder nog toevoegen.

One-M8-Arnhem-Team One-M8-Arnhem-Rij One-M8-Arnhem-Klanten One-M8-Arnhem-Tattoo-Ep One-M8-Arnhem-Winkel 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.