Toestellen
06 mei 2014 - Ron Smeets

HTC One (M8) 500.000 keer over de toonbanken in vijf weken

Officieel heeft HTC nog niets bekend gemaakt over de verkoopcijfers van de One (M8) die eind maart in de winkels verscheen. De fabrikant liet kort na de lancering wel weten dat het toestel de meest succesvolle verkoopstart van HTC ooit was, maar getallen werden daarbij niet genoemd.

Toch is het aantal verkochte HTC One (M8) exemplaren begin deze week redelijk nauwkeurig te bepalen. Hieronder de uitleg, maar HTC lijkt dit weekend het 500.000e toestel verkocht te hebben; ongeveer vijf weken nadat hij voor het eerst in de winkels lag.

Dat getal valt af te leiden uit de aantallen app-downloads voor de HTC One (M8) in de Google Play Store. HTC heeft, speciaal voor de One (M8) namelijk diverse apps in de Play Store gezet die automatisch geinstalleerd worden wanneer het toestel voor het eerst geactiveerd wordt (met een Google Account dus). HTC Gallery is een van die apps, samen met software voor Zoe en de Dot View cover (zie ook afbeelding hieronder).

In de Google Play Store kan iedereen zien hoe vaak een app gedownload is. Google meldt geen exacte getallen maar aantallen als '10.000 tot 50.000' of 100.000 tot 500.000. Welnu, afgelopen vrijdag stond de teller van de meeste specifieke HTC One (M8) apps nog op '100.000 tot 500.000'. Na het weekend was dat '500.000 tot 1 miljoen' geworden. Vandaar de conclusie dat HTC eergens in het afgelopen weekend de 500.000e One (M8) verkocht heeft.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.