Nieuws
26 februari 2014 - Ron Smeets

HTC One is nog steeds de beste smartphone volgens de GSMA

HTC heeft in Barcelona nog niet de opvolger aangekondigd, dat gebeurt pas over een kleine maand in Londen, maar de Taiwanese fabrikant sleepte met haar 'oude' model, de HTC One dus, tijdens de GSMA Awards wel nog even de prijs voor Beste Smartphone in de wacht.

Daarmee bevestigd de industrie, verzameld in de GSMA, dat de HTC One een van de betere smartphones van het afgelopen jaar was en, zo zegr de jury, zelfs nu nog voorop loopt. Qua design kan ik mij daar wel in vinden maar vooral de camera van de One loopt nu niet bepaald voorop ten opzichte van meeste concurrenten. Hoe dan ook, het blijft een mooie erkenning voor HTC.

De HTC One is in de afgelopen tien maanden al diverse keren gelauwerd met prijzen. Helaas heeft dat de fabrikant, kijkend naar de verkoopcijfers en resultaten, nog niet echt veel geholpen. De vraag is dan ook of ze in Taiwan écht blij zijn met al die prijzen of dat ze toch gewoon liever, net als Samsung, enkele tientallen miljoenen toestellen meer verkocht hadden zonder 'de mooiste' of 'beste' genoemd te worden. Ik denk dat iedereen het antwoord daarop wel weet ;-)

In de categorie toestellen won Nokia, ook al een fabrikant die niet echt winst maakt, maar liefst twee prijzen; die voor Beste Goedkope Smartphone, de Lumia 520 en voor Beste Goedkope Feature Phone, de Nokia 105. LG won de prijs voor meest innovatieve toestelfabrikant van het jaar, en dat is wat mij betreft helemaal terecht. In de categorie Tablets ging de Apple iPad Air er met de hoofdprijs van door.

De GSMA rijkt ieder jaar tijdens het Mobile World Congress prijzen uit in zes verschillende (mobiele) categoriën. Hier vind je alle prijswinnaars op een rij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.