Nieuws
07 september 2012 - Ron Smeets

HTC omzet in augustus ook gedaald

Het was al min of meer aangekondigd door de fabrikant zelf. Ook in augustus daalde de omzet van HTC weer. Voor de vierde opeenvolgende maand. Vergeleken met een maand eerder moest de Taiwanese fabrikant 4% omzet inleveren. Kijkend naar een jaar geleden (augustus 2011) was de daling zelfs 47%.

De omzet kwam in augustus uit op ca. 635 miljoen Euro. Een maand geleden was dat nog zo'n 680 miljoen. (Dat verschil is meer dan 4%, maar dat heeft te maken met de actuele wisselkoersen). HTC verwacht wel dat de omzet in september weer licht zal stijgen.

De fabrikant denkt dat de lancering van de mid range Desire X daar aan zal bijdragen. HTC verwacht deze maand een omzet van zo'n 670 miljoen Euro te kunnen boeken. Over de eerste acht maanden van dit jaar is de totale omzet van HTC nu uitgekomen op 5.52 miljard Euro. Dat is bijna 35% lager dan de omzet die de fabrikant over dezelfde periode in 2011 wist te behalen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.