Geruchten
25 januari 2010 - Ron Smeets

HTC Obsession wordt de eerste Windows Mobile 7 Smartphone?

Wanneer Windows Mobile 7 precies op de markt zal komen is nog niet bekend. De geruchten van de afgelopen maanden varieren van begin dit jaar tot begin volgend jaar. Wellicht dat er in Barcelona meer bekend zal worden.

Als we de nieuwste toestelgeruchten mogen geloven dat zou de HTC Obsession echter de eerste Windows Mobile 7 Smartphone worden en is de kans tevens aanwezig dat het toestel als Touch Diamond3 in de winkels zal verschijnen.

Waneer? Dat hangt natuurlijk af van de release en beschikbaarheid van Windows Mobile 7. Volgens de geruchten zou de Obsession (of Touch Diamond3) ergens tussen Juni en December op de markt moeten komen. Nu lijkt Juni erg onwaarschijnlijk, maar ergens in Q4 zo goed kunnen. De laatste geruchten onthullen ook al diverse specs van het toestel:
- (Quad-band) GSM met HSDPA Support
- 3.7 inch capacitive AMOLED DIsplay
- 5 Megapixel camera met Autofocus, Flitser en 720p HD video opname functie
- 1GHz Qualcom Snapdragon Processor
- 512MB RAM, 512MB ROM
- 4GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie
- Multimedia speler (MPEG-4, H.264, DVR-MS4, AAC, MP3, WMA)
- Afmetingen: 112 x 56 x 11.7mm (hxbxd)
- Accu: 1230 mAh

GSMHelpdesk publiceerde vanochtend al enkele kiekjes (zie hierboven en -onder) van een nieuwe HTC. Dat zou mogelijk de Obsession kunnen zijn. Opvallend is echter wel dat het toestel op de foto's 'Android' menu-toetsen lijkt te hebben. Of beter gezegd, de overbekende Windows toets ontbreekt. HTC-Obsession-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.