Nieuws
21 september 2011 - Ron Smeets

HTC nu het meest waardevolle Taiwanese merk

Voor iedereen die de ontwikkelingen in de telecom markt volgt zal het niet echt een verrassing zijn dat HTC inmiddels uitgegroeid is tot het meest waardevolle Taiwanese merk. Dat heeft althans de Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) becijferd.

Van de andere kant; als je onderstaand lijstje bekijkt, dan staan daar best nog enkele andere grote namen tussen. Dat maakt de prestatie van HTC, dat onder die merknaam pas een paar jaar (sinds juni 2006) aan de weg timmert, toch wel bijzonder.

De smartphone fabrikant heeft in die vijf jaar namelijk Acer en Asus ingehaald en inmiddels ook ver achter zich gelaten. Letwel, gemeten in merkwaarde dus. De merkwaarde van HTC wordt op dit moment geschat op 3.6 miljard dollar. De nummer 2 op de lijst, Acer, staat op respectabele achterstand met 1.94 miljard dollar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.