Geruchten
24 oktober 2014 - Ron Smeets

HTC Nexus 9 komt nog dit jaar, de eerste wearable in 2015 HTC keert terug op de tablet markt en duikt volgend jaar in de wearables

In de aanloop naar de grote aankondiging later vandaag hebben enkele HTC bobo's die in New York zijn wat bijzondere uitspraken gedaan.

Op zich niets schokkends omdat beide onderwerpen de afgelopen weken en maanden in het geruchtencircuit al uitvoerig belicht werden, maar als hij uit de mond van een HTC medewerker komt die hoog in de boom zit, dan is dat natuurlijk een iets betere bron dan die van de gemiddelde geruchten.

Goed, wat is dan gezegd? Jack Tong, directeur van HTC Noord Azië, heeft zich in New York laten ontvallen dat de Taiwanese fabrikant met de Nexus 9 na drie jaar een comeback op de tablet markt maakt en dat het toestel nog dit jaar in de winkels zal liggen. Nu was het al bijna een zekerheid dat de Nexus 9 tablet door HTC gemaakt zou worden, maar nu weten we dat, en de verwachte lanceerdatum, dus zeker.

Het tweede gerucht dat vandaag bevestigd werd is het feit dat HTC de komst van de eerste wearable, waarschijnlijk een smartwatch die de fabrikant in februari al mee nam naar Barcelona, definitief uitgesteld heeft tot begin 2015. Deze bevestiging kwam uit de mond van Jason Mackenzie, het hoofd van HTC America's. Die zei letterlijk dat het oospronkelijke plan was om rond deze tijd een wearable te presenteren maar dat gaandeweg bleek dat het apparaat gewoon nog niet klaar was voor de consumentenmarkt. HTC wil namelijk met een wearable (of meerdere) op de proppen komen die beter, en praktischer in gebruik, is dan alles wat nu beschikbaar is. De afbeelding hieronder toont een photoshop concept.

Bron (Nexus 9), Bron (Wearable)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.