Geruchten
08 november 2009 - Ron Smeets

HTC Netbook op komst?

Op zich zou een dergelijke move van HTC mij niets verbazen. Zo'n twee jaar geleden had de Koreaanse fabrikant namelijk de CLIO / Shift (foto), een tablet/umpc die al wat weg had van een netboo. Nog iets eerder zagen we ook al de HTC Athena / Ameo.

Kortom, de Koreaanse fabrikant is al bekend met toestellen die voorzien zijn van een ietwat groter display en qwerty toetsenbord dan de gemiddelde Smartphone ;-)

Peter Cou, CEO van HTC, heeft tijdens de lancering van de HD2 in Taiwan tegenover enkele journalisten geroepen dat 'HTC voorzichtig aan het kijken is hoe zij in de Netbook markt zouden kunnen stappen".

Gezien de eerder genoemde toestellen uit het verleden moet ik eigenlijk wel zeggen dat het mij ook wel weer verbaast dat HTC nog geen Netbook heeft. Schijnbaar waren HTC Shift en Ameo flop's zo groot dat de Taiwanezen die plannen in 2008, toen Netbooks eigenlijk net de markt begonnen te veroveren, in de ijskast gezet hebben.

De Ahena en Shift uit 2007/2008: HTC-Athena-Shift

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.