Geruchten
22 juni 2010 - Ron Smeets

HTC Mozart met Windows Phone 7 Down Under 'bevestigd'

Dat HTC, al dan niet als eerste fabrikant, later dit jaar met een Windows Phone 7 toestel op de proppen zal komen is geen echt nieuws. Hoe dat toestel gaat heten, er uitziet en, belangrijker nog, wanneer hij precies komt, natuurlijk wel.

De Australische provider Telstra heeft een afbeelding en informatie gelekt van de HTC Mozart. Daarop is onder andere een toestel te zien dat wel wat weg heeft van de HTC Desire, maar dan met de Windows Phone 7 User Interface.

Natuurlijk is de kans groot dat dat nog een photoshop plaatje is maar volgens de geruchten zou het toestel er inderdaad ongeveer zo gaan uitzien. Verder wordt op het plaatje gemeld dat het toestel in Oktober beschikbaar zal komen. Ik neem aan dat ze dan Oktober 2010 bedoelen, maar met Windows Mobile weet je het maar nooit. Nee, da's flauw. Eerdere geruchten spraken ook al van een release in het laatste kwartaal van dit jaar. Sterker nog, tijdens de lancering van Windows Mobile 6.5, op 4 Oktober van het afgelopen jaar, liet Microsoft zelf al doorschemeren dat het de bedoeling was om Windows Phone 7 precies een jaar later te introduceren. HTC-Mozart-Telstra

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.