Geruchten
26 juli 2010 - Ron Smeets

HTC met Windows Phone 7 gespot

LG, Samsung en Asus toestellen met Windows Phone 7 zijn al een paar keer eerder in het geruchtencircuit opgedoken. Van HTC waren tot nu toe alleen een paar vermoedelijke (code)namen bekend.

Engadget heeft via een anonieme bron de hand weten te leggen op een drietal kiekjes van een HTC met Windows Phone 7. Als de informatie van de tipgever juist is dan heeft deze HTC onder andere touch sensitive toetsen op de voorzijde en een 8 megapixel camera.

Er wordt verder ook nog melding gemaakt van het feit dat op deze HTC (nog) niets terug te zien is van de Sense UI. Dat is natuurlijk niet gek. Microsoft heeft immers bepaalt dat de fabrikanten die Windows Phone 7 toestellen gaan ontwikkelen daar de eerste tijd (hoe lang precies is nog niet duidelijk) géén eigen User Interface op mogen installeren. HTC heeft overigens zelf wel al aangegeven, zo was te lezen op Forbes, dat de Sense UI uiteindelijk ook op Windows Phone 7 toestellen zal gaan verschijnen.

De foto's: HTC-WinPhone7-a HTC-WinPhone7-b HTC-WinPhone7-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.