Nieuws
19 mei 2011 - Ron Smeets

HTC: "Meer tablets en Windows Phone toestellen op komst"

Dat klinkt als een overbodig statement, maar in een vraaggesprek tijdens de Global Technology Summit heeft de Duitse topman van HTC, Florian Seiche (foto), gezegd dat de Taiwanese fabrikant dit jaar een scala aan (verschillende) tablets op de markt zal brengen.

Daarnaast verwacht hij dat de samenwerking tussen Microsoft en Nokia voor een boost in de populariteit van Windows Phone zal zorgen en ook daar zal HTC op in gaan spelen de komende periode.

Seiche zei er van overtuigd te zijn dat tablets binnen nu en vijf jaar de notebooks op scholen gaan vervangen. Over het 'huwelijk' tussen Nokia en Microsoft zei hij ook dat dit geen invloed zal hebben op de samenwerking tussen het smartphone OS van Microsoft en HTC: "It will not change our commitment to Microsoft. With a new player entering, it should actually help to elevate the relevance of that platform ... we actually feel that we should be able to benefit."

Tot slot riep hij ook nog iets over NFC. Seiche verwacht namelijk dat HTC binnen nu en 12 maanden ook haar eerste NFC toestel voor mobiele betalingen zal presenteren.

Bron en Foto: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.