Geruchten
15 april 2011 - Ron Smeets

HTC Mazaa (Windows Phone) uitgelekt

Sinds de bekendmaking van de adoptie van Windows Phone door Nokia is het bij de andere prominente fabrikanten (HTC, Samsung en LG) die tot nu toe Windows Phone 7 toestellen op de markt gezet hadden relatief stil geworden rondom het smartphone OS van Microsoft.

Vandaag zijn echter de eerste kiekjes uitgelekt van een nieuw Windows Phone toestel van HTC, de HTC Mazaa.

De bron van de gelekte foto's wenst natuurlijk anoniem te blijven, zo meldt XDA, maar dat is bij dit soort geruchten de normaalste zaak van de wereld. In hoeverre de kiekjes echt zijn is niet te zeggen, maar ze zien we wel redelijk geloofwaardig uit. Over de specs wordt nog niet veel gezegd. XDA speculeert onder andere over een 3.7 inch display en verder is ook een camera (5 of 8 megapizel?) te zien met een LED flitser. De bron van de foto's meldt ook nog dat de HTC Mazaa mogelijk voorzien wordt van DDR2 geheugen en dat hij wellicht ook GSM netwerken zal ondersteunen.

HTC-Mazaa-back HTC-Mazaa-front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.