Toestellen
13 november 2008 - Ron Smeets

HTC MAX 4G niet voor ons

Dit toestel werd gisteren door HTC aangekondigd en hoewel de kans klein is dat we de MAX 4G op korte termijn in Nederland of België zullen gaan zien is het wel een bijzonder modelletje.

De HTC MAX 4G is namelijk de eerste GSM met WIMAX aan boord, een draadloze technologie die het mogelijk maakt om met je mobieltje datasnelheden te halen van (in theorie) 70 Megabit per seconde (Mbps). Ter vergelijk: HSDPA haalt maximaal 14 Mbps maar de meeste Europese mobiele breedband netwerken komen niet verder dan 3.6 of 7.2 Mbps.

De reden dat we de HTC MAX 4G voorlopig hier niet zullen tegenkomen moge duidelijk zijn. Behalve een proeftuin in Amsterdam zijn in Nederland nog geen WIMAX netwerken te vinden dus heb je nog weinig aan een toestel dat daarvoor geschikt is.

In Rusland is WIMAX echter al op meerdere plekken beschikbaar en HTC zaql het toestel dan ook eerst daar gaan uitrollen.

Qua specs is de MAX 4G niet bepaald een instapmodelletje. Zo heeft hij onder andere een WVGA display (800x480), 3.2 Megapixel camera, WiFi, GPS en 8GB intern geheugen. Als besturingssysteem heeft HTC werderom gekozen voor de combinatie Windows Mobile met haar eigen TouchFlo 3D User Interface.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.