Geruchten
03 maart 2009 - Ron Smeets

HTC Maple foto's en video gespot

Een paar uur geleden dook bij de Duitse editie van CNet ineens de nieuwe HTC Maple op, een Windows Mobile Smartphone met een qwerty toetsenbord dat wel wat weg heeft van een Motorola of Palm en een scrollball a-la BlackBerry.

Dat zijn tenminste de drie dingen die mij bij het zien van de foto hiernaast en de video (na de klik) het eerst opvielen. Toch lijkt de HTC Maple ook wel wat op de Excalibur uit 2006.

Specs zijn nog nauwelijks bekend. Het enige dat aan de hand van onderstaand foto bevestigd kan worden is de aanwezigheid van een 2 megapixel camera zonder flitser.

Niet echt de meest spannende feature waar we bij een Smartphone op zitten te wachten. Of het toestel op Windows Mobile 6.1 of 6.5 zal draaien, WiFi, GPS en HSDPA support aan boord heeft is vele malen belangrijker om te weten te komen. Helaas hebben we die informatie op dit moment nog niet voor handen. Hoewel, op de foto van de voorzijde (zie ook de video) is géén front camera te zien. Wellicht dat de HTC Maple dus geen 3 of 3.5G netwerken ondersteunt, maar dat is pure speculatie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.