Nieuws
12 juni 2012 - Ron Smeets

HTC mag 'gekregen' Google patenten niet tegen Apple inzetten

De Amerikaanse ITC heeft in een uitspraak bepaald dat HTC de patenten die de Taiwanese fabrikant vorige zomer van Google 'kreeg' niet mag inzetten in patentzaken tegen Apple.

Dat is een tegenvaller voor HTC want het betekent dat 5 van de 8 patenten die de Taiwanese fabrikant in een zaak tegen Apple gebruikt op dit moment niet meer 'bruikbaar' zijn. HTC kan wel nog in beroep gaan.

Volgens de ITC heeft HTC de betreffende niet alle 'eigendomsrechten' van de betreffende patenten. Of in ieder geval niet de juiste procedures gevolgd om die 'rechten' op de juiste manier in handen te krijgen. Een puur administratieve kwestie, ofwel een blunder van de, ongetwijfeld, duurbetaalde juristen Google en HTC.

Weer een volgende stap in de vele slepende patentruzies waar wij, de consumenten, uiteindelijk de prijs voor zullen moeten betalen, maar dit heb ik al vaker gezegd en geschreven.

Bron: Foss Patents

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.