Geruchten
03 januari 2014 - Ron Smeets

HTC M8 specs gespot

Online zijn wat meer specs opgedoken van de HTC M8; het toestel dat binnenkort als opvolger van de HTC One gepresenteerd zal worden, als de geruchten kloppen natuurlijk.

Qua specs worden een 5 inch full HD display (441 ppi), 2 of 3GB RAM, dezelfde 4 Megapixel (HTC UltraPixel) camera, Android 4.4 KitKat met HTC Sense 6.0 en een 2.1 megapixel front camera genoemd.

Gespeculeerd wordt verder over een quad core Snapdragon 800 (MSM8974) processor. Eerdere geruchten spraken over een kloksnelheid van 2.2 of 2.3 GHz en 3GB RAM. We zullen moeten afwachten op de eerste officiele HTC berichten voordat daar zekerheid over gegeven kan worden. Net als zijn voorganger wordt de M8 ook voorzien van een aluminium behuizing die, kijken naar de gelekte foto's uit november, nagenoeg identiek is aan die van de One.

Als de specs kloppen dan gaat HTC niet bepaald een grote (technische) stap vooruit zetten met de nieuwe One, alhoewel eerdere geruchten waarin het toestel zeer hoog bleek te scoren in benchmarktests (beter dan de LG G2, Samsung Galaxy Note 3 en Sony Xperia Z1). Enfin, op zich denk ik dat de Taiwanese fabrikant er ook beter aan zou doen om er voor te zorgen dat de opvolger van de One niet weer geplaagd gaat worden door productie- en/of software problemen zoals met de eerste One, en de One Mini, het geval was. Dat kostte HTC immers veel meer omzet en winst het afgelopen jaar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.