Geruchten
14 september 2014 - Ron Smeets

HTC (M8) Eye krijgt 13 megapixel duo camera

Een week of vier geleden onthulde HTC in Azië de Butterfly 2. Nadat de Taiwanese fabrikant de Ultrapixel (duo) camera even de rug had toegekeerd, onder andere bij de One Mini 2, was die bij de Butterfly 2, in een 13 megapixel variant, ineens weer terug.

De afgelopen dagen gaat het gerucht dat HTC zou werken aan een HTC One (M8) variant, HTC EYE of M8 EYE, waar dezelfde camera in gebruikt gaat worden. 

Het leeuwendeel van die geruchten is afkomstig van @UpLeaks. De HTC (M8) EYE zou behalve de 13 megapixel duo camera verder ook voorzien worden van een 5.2 inch Full HD display en Snapdragon 801 processor. De overige specs zouden nagenoeg gelijk zijn aan die van de Ome (M8). Veel meer is nog niet bekend. Evenmin of het toestel wellicht op 8 oktober in New York, tijdens het Double Exposure event van HTC, gepresenteerd gaat worden. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.