Geruchten
06 december 2012 - Ron Smeets

HTC M7 op komst?

Gisteren dook het gerucht op dat HTC begin volgend jaar met een nieuwe high end smartphone op de proppen gaat komen. De codenaam van dat toestel is de HTC M7. Chinese bronnen melden dat de M7 een van tenminste twee nieuwe vlaggenschip modellen zou zijn die binnenkort onthuld gaan worden.

De specs die daarbij, voor de HTC M7, genoemd worden zijn nog schaars en lijken heel veel op die van de Droid DNA (aka J Butterfly, foto) die onlangs in Japan en de VS gelanceerd werden.

De HTC M7 zou onder andere een 5 inch full HD (108op) scherm krijgen, een Qualcomm APQ8064 quad core processor en een 13 megapixel camera, die ongetwijfeld ook full HD video kan schieten.

HTC heeft zo'n negen maanden geleden, tijdens het MWC in Barcelona, haar One Series smartphones gepresenteerd. Deze 'naam' werd sinsdien gebruikt voor high end toestellen zoals de One X, de One X Plus en de One S. In de VS en Japan gebruikt de Taiwanese fabrikant ook nog andere namen voor high end toestellen, maar dat zijn dan versies die in combinatie met een provider gelanceerd worden (zoals de J Butterfly en de Droid DNA).

De vraag is nu in hoeverre deze 'M7' geruchten (Chinees) kloppen en of dit wellicht een nieuw One Series model van HTC gaat worden. Daarvoor is het afwachten op de eerste officiële berichten uit het kamp van de Taiwanezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.