Geruchten
22 december 2010 - Ron Smeets

HTC lekt kiekjes van nieuwe toestellen

Veel van de zogenaamde 'lekken' over nieuwe toestellen worden door de fabrikanten zelf geregisseerd maar zo overduidelijk als HTC dat op dit moment doet met een (of meerdere) toestel(len) die tijdens de CES, begin januari, onthuld gaan worden heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Diverse Amerikaanse blogs en websites hebben de afgelopen uren kiekjes ontvangen waarop delen en specs van HTC toestellen te zien zijn.

Op de foto's zie je onder andere een camera met dual LED flitser, een microSD geheugenkaart gleuf, een microUSB aansluiting, de aan/uit knop en een deel van een display en de behuizing. Geen echt spannende (of bijzonder vernieuwende) dingen dus. Maar wellicht komt er nog een tweede Taiwanese 'lekronde' voordat de CES begint ;-)

Natuurlijk wordt er ook driftig gespeculeerd over welk toestel hier te zien is. Het feit dat er een verwisselbare microSD kaart in kan betekent hoogstwaarschijnlijk dat het geen Windows Phone 7 toestel is. Microsoft staat dat namelijk voorlopig nog niet toe. Verder wordt gesproken over een 4G toestel of een Desire Z zonder toetsenbord. Enfin, de kiekjes van Engadget, AndroidCentral, Crunchgear, Gizmodo en Slashgear: HTC-Lek-2212-a HTC-Lek-2212-b HTC-Lek-2212-c HTC-Lek-2212-d HTC-Lek-2212-e

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.