Nieuws
16 februari 2010 - Ron Smeets

HTC Legend nu ook officieel onthuld

Vorige week dook de HTC Legend al heel even op in de online shop van KPN. Dat was niet echt de bedoeling, maar daarom niet minder leuk om te zien dat het toestel volgende maand (Maart) al te koop zou zijn in Nederland. Welnu, de Taiwanese fabrikant heeft dat zojuist tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congress bevestigd.

De HTC Legend wordt, uiterlijk, de opvolger van de populaire Hero en het toestel zal inderdaad vanaf medio Maart te koop zijn. De adviesprijs wordt 449 Euro (exclusief abonnement).

Op dit moment is de persconferentie nog in volle gang dus de gedetaiileerde specs volgen nog. De HTC Legend heeft onder andere een 3.2 inch AMOLED touchscreen (HVGA) display, een 5 megapixel camera met LED flits, een optische trackball en het Android 2.1 OS met HTC Sense UI.

Relatief nieuw is ook HTC's Friend Stream voor Social Network 'beheer'. Zeif zeggen ze daar het volgende over: "Met de nieuwe versie van HTC Sense blijft HTC zich focussen op het verbeteren van interactie met de meest belangrijke contacten van de gebruiker. Dit onder meer met de nieuwe HTC Friend Stream-applicatie en -widget. Hiermee worden alle updates en nieuwsfeeds via sociale netwerken als Facebook, Twitter en Flickr in één 'stream' verzameld. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit te volgen wat vrienden aan het doen zijn en welke foto's en links zij delen. Naast Friend Stream, kunnen contacten worden ingedeeld in specifieke groepen. Daarnaast is er een nieuwsapplicatie en widget aan HTC Sense toegevoegd is er via een icoon snel toegang tot de zeven verschillende homescreens."

Foto's van de HTC Legend: HTC-Legend-Front-Back HTC-Legend-Back HTC-Legend-fbl

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.