Geruchten
09 februari 2010 - Ron Smeets

HTC Legend in Nederland gekiekt

Een tijdje geleden dook de HTC Legend al op in de uitgelekte roadmap van de Taiwanese fabrikant. Toen was al duidelijk dat dit mogelijk de opvolger van de Hero zou gaan worden.

Vandaag is het toestel ook in Nederland opgedoken. Het kiekje hiernaast (grote versie hieronder) werd enkele uren geleden op de Twitpic fotofeed van @Xmoo gespot, zonder verdere info. Althans, 'live and kicking ass' was het enige dat ze erover kwijt wilden ;-))

De HTC Legend wordt, zo was in de uitgelekte roadmap al te lezen, een full-touchscreen Android toestel. Afgaand op het uiterlijk zou dit wel eens de opvolger van de populaire Hero kunnen worden. Opvallend detail is dat de trackball vervangen lijkt te zijn door een 'clickable optische muis'. Andere specs: een 3.2 inch capacitive HVGA AMOLED display, 5 megapixel camera met flits, WiFi, Bluetooth 2.1 met EDR, microSD geheugenkaart gleuf, GPS/AGPS, een 1300mAh accu, quad-band GSM en dual-band UMTS/HSDPA, Compass, G-Sensor, 3.5mm Audio aansluiting, microUSB en een 600MHz Qualcomm MSM 7227 processor. HTC-Legend-NL

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.