Nieuws
12 februari 2010 - Casper de Zoete

HTC Legend duikt op bij KPN

De HTC Legend is opgedoken op de website van KPN, zo ontdekte een gebruiker op het forum van Tweakers.net. De pagina is inmiddels off-line gehaald. Het toestel kon nog niet besteld worden, maar geïntresseerden konden hun gegevens achterlaten en zouden dan een bericht ontvangen zodra de telefoon verkrijgbaar is.

Ondanks dat het toestel nog niet officieel is aangekondigd, meldt KPN dat het toestel in maart geleverd zal gaan worden.

De HTC Legend was al eerder opgedoken in een uitgelekte roadmap en de eerste Nederlandse foto is ook al gespot. De meeste specificaties zijn al bekend. Een opvallend detail is dat de bekende trackball waarschijnlijk is vervangen door een 'klikbare optische muis'. Het toestel heeft verder opvallend veel uiterlijke overeenkomsten met de HTC Hero, waar hij ook wel als opvolger van wordt gezien.

Daarnaast zal het toestel beschikken over de volgende specificaties: een 3.2 inch capacitief HVGA Amoled-display, 5 megapixel camera met flits, wifi, bluetooth 2.1 met EDR, microSD-geheugenkaart, GPS/AGPS, 1300 mAh accu, quad-band GSM dual-band UMTS/HSDPA, kompas, accelerometer, 3.5 mm audio-aansluiting, microUSB, en een 600 MHz Qualcomm MSM 7227 processor.

Over de auteur: Casper de Zoete