Accessoires
11 september 2014 - Ron Smeets

HTC komt toch met een smartwatch; gelijktijdig met Apple?

Enkele dagen geleden ging het gerucht dat HTC haar plannen voor een smartwatch in de ijskast gezet zou hebben. Bronnen binnen HTC zouden dat min of meer bevestigd hebben.

Vandaag blijkt dat alweer oud 'nieuws'. Nieuwe bronnen, ook anomiem en dicht bij het vuur opererend, melden nu namelijk dat HTC toch nog steeds aan een smartwatch werkt en dat die begin 2015 op de markt moet komen. Mmmh, dat zou ongeveer gelijktijdig met de Apple Watch zijn. Of dat nu zo verstandig is?

Natuurlijk zijn het allemaal geruchten dus voor hetzelfde geld komt de HTC Smartwatch eerder, later of toch helemaal niet. We zullen het wel zien. De bron van deze nieuwe geruchten weet ook te melden dat het slimme horloge van de Taiwanese fabrikant, net als haar toestellen, een design product wordt dat wel degelijk op zal vallen in de steeds drukker wordende smartwatch markt.

Dan zal hij dus niet moeten lijken op het concept hierboven. En rond of een gebogen scherm is ook al niet nieuw meer. Wellicht een ovaal model? Enfin, dat is iets waar de ontwerpers van de fabrikant zich druk over mogen, en moeten, maken. HTC geeft op dit moment natuurlijk geen commentaar op dit soort geruchten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.