Nieuws
31 oktober 2017 - Ron Smeets

HTC komt ook met een ‘randenarme’ smartphone Nieuwe teaser voor de onthulling op 2 november verschijnt online

Vlak na Halloween, op 2 november, zal HTC haar nieuwste smartphone aan de wereld tonen. Op zich bijzonder omdat het amper een half jaar geleden is dat de HTC U11 het daglicht zag. Uit de geruchten die de afgelopen weken rondom de nieuwe HTC de ronde deden zou je vooral kunnen concluderen dat er een Plus variant van de U11 op komst is, maar zeker weten doen we dat natuurlijk pas als HTC het nieuwe toestel onthuld heeft.

Randenloos of randenarm?
Voor wie het misschien vergeten was. De HTC U11 die in de lente uit kwam had, en heeft, nog van die brede randen aan de boven- en onderzijde. Randen die anno 2017 wel een beetje uit de gratie geraakt zijn bij de grote smartphone merken ;) Op een afbeelding ter voorbereiding op de onthulling van 2 november die de Taiwanese fabrikant vandaag online gezet heeft is dan ook precies dat deel van een nieuwe smartphone, laten we hem voor het gemak even de HTC U11 Plus noemen, te zien waaruit blijkt HTC nu ook gekozen heeft voor een randenloos, of beter gezegd, randenarm, design. Op een eerdere teaser afbeelding was ook al iets van de achterzijde van het toestel te zien. Onder andere iets dat leek op een vingerafdruk scanner en enkele vreemde kromme lijnen.

Als het de HTC U11 Plus is, dan…
…is de volgende vraag in hoeverre de specs die van dat vermeende toestel de afgelopen weken en maanden al uitgelekt zijn overeenkomen met de waarheid. Nogmaals, dat weten we pas zeker op 2 november, maar dit is wat de geruchten aan het toestel koppelden.
- 6 inch QHD+ scherm
- Qualcomm Snapdragon 835 processor
- 12 megapixel (Ultrapixel) camera + 8 megapixel selfie cam
- 4/6GB RAM en 64/128GB intern geheugen