Geruchten
21 december 2012 - Ron Smeets

HTC komt met Windows RT Tablets in 2013?

Bronnen die zeggen bekend te zijn met de 'materie' hebben tegenover Bloomberg verklaard dat HTC in de loop van 2013 een tweetal Wndows RT tablets zal onthullen.

Het zou daarbij gaan om een 7 inch en een 12 inch model. Beiden worden voorzien van Qualcomm processoren, aldus de bron van deze nog onbevestigde geruchten.

Op zich zou het al bijzonder zijn wanneer HTC met nieuwe tablets op de markt gaat komen. De enige tablet die de Taiwanese fabrikant tot nu tot gemaakt heeft was de HTC Flyer (foto), een 7 inch Android model. Die is echter, ondanks redelijk goede kritieken, nooit populair geworden en maar mondjesmaat verkocht.

De Windows 8 (RT) tablets die op dit moment in diverse landen al te koop zijn kampen met hetzelfde probleem. Ze worden redelijk positief ontvangen maar in de winkels blijven ze vooralsnog op de planken liggen.

Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar ik denk dat HTC haar geld voor 2013 beter kan inzetten op nieuwe, en meer, 'hero-smartphones' voor zowel de Android als Windows Phone 8 markt. Wat denken jullie?

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.