Geruchten
23 juli 2010 - Ron Smeets

HTC komt met minimaal vijf Windows Phone 7 toestellen?

Dat HTC later dit jaar een of twee Windows Phone 7 smartphones op de markt zal brengen was min of meer wel bekend.

Natuurlijk, het zijn allemaal nog geruchten, maar de HTC Mondriaan en Mozart (beide codenamen) zijn al een paar keer in het geruchtencircuit opgedoken en HTC is bovendien een van de launch partners van Microsoft inzake Windows Phone 7.

Een ontwikkelaar van custom ROM's, @Conflipper, heeft nu nog een aantal codenamen van mogelijke Windows Phone 7 toestellen van HTC laten lekken, Hij deed dit samen met de mededeling dat hij gaat stoppen met het maken van custom ROM's voor Windows Mobile toestellen van HTC.

Als de informatie van Conflipper klopt dan kunnen we (dit jaar?) nog de volgende swingende, kijkend naar de gekozen codenamen, HTC toestellen verwachten: de Salsa, Motion, Maestro, Swing, Blitz, Sage, Tango en Vienna. De Salsa, Tango en Swing zouden dan, samen met de Mozart en Mondriaan de Windows Phone 7 toestellen moeten worden. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.