Geruchten
05 september 2012 - Ron Smeets

HTC komt met een eigen 5 inch 'phablet'?

De Samsung Galaxy Note (en straks ook de Note II) vallen op door het grote, 5+ inch, scherm. Samsung introduceerde met de komst van de Note zelfs een nieuwe productcategorie; de phablet.

Op een Chinees forum zijn foto's opgedoken van een nog onbekend HTC toestel dat ook een 5 inch scherm lijkt te hebben. Komt HTC straks ook met een phablet op de markt? Officieel is nog niets bekend. De Taiwanese fabrikant heeft voor 19 september wel een persevent in New York gepland.

Gecombineerd met het feit dat het toestel op de wazige kiekjes enkele rode accenten heeft, wordt nu gespeculeerd dat deze 'phablet' wel eens bestemd zou kunnen zijn voor de Amerikaanse provider Verizon. Op de achterkant is overigens ook het bekende 'Beats' logo aanwezig.

Onlangs is een HTC met een vrij forse schermresolutie opgedoken in benchmark resultaten. Ook die ontdekking wordt nu al snel gekoppeld aan deze kiekjes. De specs van dat toestel, met typenummer HTC6435LVW: Een 1080 x 1794 pixel scherm, Snapdragon S4 quad core processor (1.5Ghz), LTE en HSPA support en Android 4.0. We zullen het wel zien. 

HTC-Phablet-Rumor-a HTC-Phablet-Rumor HTC-Phablet-Rumor-b

HTC's persevent 'uitnodiging' voor 19 september in New York: HTC-NY-1909-a

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.