Nieuws
13 november 2012 - Ron Smeets

HTC: Jelly Bean update eerst naar 2012 modellen

HTC heeft gisreren weer wat meer duidelijkheid gegeven over het updateproces voor haar Android toestellen naar Jelly Bean.

De Taiwanese fabrikant zal eerst de 2012 modellen uit haar toestelportfolio gaan voorzien van de nieuwste Android versie. Daarbij moet wel aangetekend worden dat toestellen (ook oudere) die over minder dan 1GB RAM beschikken geen Jelly Bean update zullen krijgen.

Voor nu betekent dat dus dat alleen de HTC One X (foto) en de HTC One S (binnenkort) een upgrade kunnen gaan verwachten. De HTC Desire C en One V vallen buiten de boot. Wanneer de eerste Jelly Bean updates voor de One X en One S beschikbaar komen, daarover heeft HTC nog niets bekend gemaakt.

Eind oktober deden al berichten de ronde dat de Jelly Bean upgrade voor de HTC One X begonnen zou zijn maar dat lijkt niet te kloppen. Nog langer geleden (in september) beloofde HTC dat de Jelly Bean upgrade voor dat toestel inderdaad in oktober zou beginnen. Afwachten dus maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.