Nieuws
20 mei 2008 - Ron Smeets

HTC is nu de tweede Smartphone verkoper in India

HTC heeft bekendgemaakt dat men op dit moment de op één na grootste Smartphone verkoper in India is.

Dat klinkt als heel goed nieuws maar de kans dat de Taiwanezen ooit de eerste plaats zullen gaan bezetten lijkt nihil. Die plek is namelijk in handen van Nokia met een markt aandeel van maar liefst 90%. Auw!

HTC stijd dus samen met RIM, Motorola en Sony Ericsson voor de overige 10% en ligt op dit moment dus voor op die concurrenten. Maar goed, zelfs 5% in een markt van 1.1 miljard inwoners is nartuurlijk nog altijd niet verkeerd ;-)

Bron: DigiTimesGerelateerde links:
Windows Mobile streeft naar 40% marktaandeel in 2012
India eind April de op één na grootste mobiele markt
HTC, RIM en Sony Ericsson verdringen HP Smartphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.