Geruchten
23 mei 2011 - Ron Smeets

HTC Holiday met 4.5 inch display en Gingerbread gelekt?

De afgelopen weken zijn al enkele nieuwe HTC (Android) smartphones in het geruchtencircuit opgedoken. De nieuwste in deze rij is de HTC Holiday.

Als de geruchten waar blijken te zijn, dan wordt deze HTC onder andere voorzien van een 4.5 inch qHD (960 x 540) display, een 1.2 GHz dual core processor. 1GB RAM, 8 megapixel camera, een 1.3 megapixel front cam, WiFi en Android 2.3.4 (Gingerbread) OS.

Afbeeldingen van de HTC Holiday zijn er nog niet. De informatie die tot nu toe uitgelekt is duidt verder op een Amerikaanse (AT&T) release. Dat betekent overigens wel dat de HTC Holiday voorzien zal zijn van GSM (en HSPA) support en dus ook geschikt zou zijn voor de Europese markt. Verder wordt er ook nog gespeculeerd dat de codenaam 'Holiday' er op zou kunnen wijzen dat deze Android smartphone pas rond de feestdagen (Kerst 2011) in de (Amerikaanse) winkels gaat verschijnen. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.