Geruchten
22 december 2014 - Ron Smeets

HTC Hima wordt een volgende high end smartphone Specs wijken af van eerdere HTC One M9 geruchten

Over enkele maanden zal HTC de opvolger van de One M8 onthullen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat de One M9; een toestel waarover al heel wat maanden driftig gespeculeerd wordt. Vandaag doken specs op van de HTC Hima. Als de geruchten kloppen dan wordt dat ook een high end toestel van de Taiwanese fabrikant, maar ze wijken wel af van de vermeende specs van de One M9 en dus is de kans klein dat het hier hetzelfde toestel betreft. De enige die dat echter zeker weet is HTC zelf en daar worden de kaken stevig op elkaar gehouden, zoals gewoonlijk het geval is bij geruchten.

Maar goed, de HTC Hima krijgt de volgende specs, zo meldt Upleaks. Tussen haakjes heb ik de vermeende specs van de One M9 vermeld, voor zover bekend, om de verschillen duidelijk te maken
- 5 inch full HD display, 1920 x 1080 (5.5 inch QHD, 2560 x 1440)
- Octa core Snapdragon 810 processor met 4 x 2.0GHz en 4x 1.5GHz (Snapdragon 805)
- 3GB RAM (3GB RAM)
- 20.7 megapixel camera (16 megapixel met OIS)
- 13 of 4 megapixel UltraPixel front camera
- Android 5.0 (Android 5.0)
- HTC Sense 7
- 2840 mAh accu (3500 mAh)
- 144.3 x 69.4 x 9.56 millimeter

Kortom, op sommige punten is de Hima beter bedeeld dan de One M9 en op andere vlakken is het juist andersom. Ik moet wel zeggen dat de vermelding van HTC Sense 7 de twijfel over de juistheid van dit gerucht al een beetje deed toeslaan en dat werd bij het zien van de UltraPixel front camera alleen maar groter. HTC heeft na de One M8 geen enkel toestel meer gemaakt waarbij deze, geflopte, cameratechnologie gebruikt is. Van de andere kant kan het natuurlijk ook goed zijn dat de Taiwanese fabrikant de 'oude voorraad' van die camerasensoren nu 'op maakt' als front cam in een nieuw toestel. Volgens Upleaks zou de HTC Hima in ieder geval in maart al gelanceerd worden. Dat zou dan dus ongeveer samen met de One M9 zijn, maar voor hetzelfde geld is de Hima een model dat voor andere markten bedoeld is. We zullen het wel zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.