Geruchten
29 december 2014 - Ron Smeets

HTC Hima specs nu ook in benchmark opgedoken Maar of dit de One (M9) wordt is nog lang niet zeker

De geruchten over de HTC Hima worden steeds talrijker. Het toestel wordt mogelijk tijdens de CES gelanceerd, maar of het de One M9 is zoals sommigen beweren? Het zou kunnen, maar andere geruchten koppelden vooral een beter, en groter, scherm aan de One M9; 5.5 inch QHD in plaats van 5 inch Full HD. Iets dat volgens mij wel noodzakelijk is om het toestel echt beter te maken dan zijn voorganger. Van de andere kant zijn de twee camera's die in de Hima zouden zitten wel weer heel veel beter dan de geflopte UltraPixel Duo Cam van de One M8, maar dat geldt ook voor de specs van de One M9 uit die andere geruchten. Qua processor heeft de Hima weer een licht voordeel; Snapdragon 810 vs 805.

Maar goed, tot nu toe het zijn natuurlijk allemaal nog geruchten. Feit is wel dat HTC op 5 januari in Las Vegas, tijdens de CES dus, een productaankondiging gaat doen. De teaser daarvan zagen we gisteren al opduiken. De kans dat de HTC Hima daar onthuld wordt is wel redelijk groot en dan weten we meteen of het al dan niet de One (M9) is.

Of de Taiwanezen in Las Vegas nog meer gaan onthullen? Eerder zagen we ook al de A12 in het geruchtencircuit opduiken. Afgaand op de specs daarvan wordt dat mogelijk een mid range smartphone.

Tot slot doen ook geruchten de ronde dat HTC op de CES nieuwe goedkope smartphones gaat presenteren. Dat zou onderdeel uitmaken van de gewijzigde strategie voor 2015; meer toestellen verkopen (massa) door goedkopere alternatieven te bieden.

Het zou dus zomaar kunnend dat HTC tijdens de CES een compleet vernieuwde toestelportfolio voor 2015 gaat presenteren, van instap- tot high-end. In de loop van 5 januari weten we het zeker wanneer Peter Chou in Las Vegas op het podium staat.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.