Nieuws
23 november 2011 - Ron Smeets

HTC heroverweegt overname S3 Graphics na verloren patentzaak

HTC stuurde eerder vandaag een omzetwaarschuwing de wereld in. Voor het eerst in lange tijd lijkt de Taiwanese smartphone fabrikant twee kwartalen op rij geen omzetrecord te gaan boeken.

Wat echter ook op viel in het bericht is het feit dat HTC op dit moment de voorgenomen overname van S3 Graphics heroverweegt. De belangrijkste reden daarvoor is niet dat de technologie van dat bedrijf (ineens) niet (meer) bij HTC past, maar een verloren patentzaak die S3 tegen Apple aangespannen had.

Een van de redenen waarom HTC S3 Graphics, een Amrikaans bedrijf dat zich onder andere bezig houdt met compressie technieken voor foto's, wilde overnemen waren de patenten. De Taiwanezen hadden gehoopt zich met de aanschaf beter te kunnen verdedigen tegen patentzaken die men momenteel voert tegen en met diverse concurrenten. Eerder 'kreeg' HTC om diezelfde reden ook al een aantal patenten van Google in de schoot geworpen.

Nu dus blijkt dat S3 Graphics een patentzaak die men tegen Apple voerde verloren heeft is dat voor HTC blijkbaar een moment om de geplande overname opnieuw te beoordelen. Overigens kwam HTC eerder ook al op het idee om S3 Graphics over te nemen nadat dit bedrijg een zaak bij de ITC 'gewonnen' had, zo blijkt uit een statement van de Taiwanese smartphone fabrikant. Wanneer HTC een definitief besluit gaat nemen is nog niet bekend.

Via: Bloomberg

Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.