Geruchten
27 juli 2009 - Ron Smeets

HTC Hero nog niet, uhmm wél vandaag in de winkels (UPDATE)

UPDATE (28-07, 08u45): Vanochtend heeft de Nederlandse HTC afdeling via haar Twitter kanaal officieel bekend gemaakt (zie screenshot na de 'klik') dat de HTC Hero vanaf vandaag in de winkels zal liggen.

Ook de 75 winnaars van de HTC hero actie van vorige week zullen voor het eind van deze week hun toestel ontvangen. Goed nieuws dus.

Toen de HTC Hero enkele weken geleden officieel gepresenteerd werd was het de bedoeling dat het toestel eind Juli (nu dus zo ongeveer) in de winkels zou liggen. Dat zou ook perfect passen in de hype die de fabrikant probeerde te creeren met de weggeefactie van 22, 23 en 24 Juli. Langzaam maar zeker worden de geruchten over uitstel steeds talrijker.

Echter, de 75 winnaars die afgelopen week een HTC Hero wonnen (zie ook ons verslag van een van die dagen), kregen toen al een dummy mee en niet het originele toestel. Dat werd natuurlijk deels gedaan uit veiligheidsoverwegingen (zodat er geen vijf mini's met vijf tot tien toestellen rondreden die overvallen konden worden), maar naar nu blijkt heeft mogelijk ook de beschikbaarheid van het toestel invloed op die beslissing heeft gehad. De Mini's en HTC dames waren immers allen voorzien van persoonlijke beveiligers.

Feit is in ieder geval dat er nog geen HTC Hero's uitgeleverd worden in Nederland en dat HTC daar vooralsnog niets over wil zeggen. Tijdens de weggeefactie zou tegen sommige winnaars gezegd zijn dat ze het toestel 'medio Augustus' thuisgestuurd krijgen. Dat kan ik niet bevestigen. De vijf Limburgse winnaars kregen inderdaad allemaal een dummy mee en de mededeling dat het toestel 'binnenkort opgestuurd zou worden'.

Over de reden van het uitstel wordt inmiddels ook driftig gespeculeerd. Zo zou er nog een last-minute software update uitgerold moeten worden. Andere geruchten spreken van problemen met de YouTube software in de Belgische versie van het toestel. We zullen zien.

Een kleine twee weken geleden gingen ook al geruchten over mogelijk uitstel van releasedatum van de HTC Hero. Die geruchten werden toen gevoed door berichten uit Duitsland waar sommige (web)winkels de beschikbaarheid van het toestel hadden gewijzigd van 'Juli' naar 'Augustus'.

Ik heb het persbureau van HTC inmiddels ook al om een reactie gevraagd over de nieuwe uitstel geruchten. Die heb ik echter nog niet ontvangen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.