Toestellen
24 juni 2009 - Ron Smeets

HTC Hero met HTC Sense onthuld

Ik zie de eerste grappige koppen al voor me: De HTC SenseHero, Smartphone en Koffiezetter ;-)) Nee, zonder gekheid, vandaag onthulde de Taiwanese fabrikant in Londen haar nieuwste Android toestel, de HTC Hero, met een compleet nieuwe User Interface, HTC Sense. Een toestel dat overigens al enkele malen in het geruchtencircuit te zien was.

De UI ziet er prima uit en ik kan niet wachten om er even mee te spelen, maar waarom HTC nu weer gekozen heeft voor de hoekige vormgeving van de G1 is mij een raadsel. Gelukkig oogt het toestel wel ietwat compacter maar dat komt deels door het ontbreken van een (slide-out) qwerty toetsenbord.

De HTC Hero zal over enkele weken al in de winkels liggen (medio Juli) en gaat zo'n 479 Euro kosten (excl. abonnement).

Qua specs beschikt de HTC Hero over een 3.2 inch HVGA touchscreen display, een 5 megapixel camera met autofocus, GPS, een digitaal kompas, WiFi, Bluetooth en een microSD geheugenkaart optie. Net als de iPhone heeft ook het scherm van de Hero een speciale coating die ervoor moet zorgen dat het toestel nagenoeg vrij blijft van (vinger)vlekken. De behuizing is verder voorzien van een Teflon coating tegen krassen.

Over Sense zegt HTC zelf het volgende: "Met HTC Sense en de HTC Hero geven we gebruikers een meer natuurlijke manier om mensen te bereiken en toegang te krijgen tot belangrijke informatie. Voor de ontwikkeling van deze flexibele interface hebben we gekeken hoe mensen echt met elkaar communiceren en leven. Met HTC Sense bieden we iedereen een bijzondere en geheel eigen gebruikerservaring waardoor onze toestellen nog gebruiksvriendelijker worden", aldus Peter Chou, CEO van HTC.

HTC Sense is geinspireerd op drie principes: 'Make it mine', 'Stay Close' en 'Discover the Unexpected'. 'Make it mine' geeft de gebruiker het idee dat het mobiele toestel speciaal voor hem is gecreëerd. Dit betekent dat gebruikers zelf bepalen hoe zij toegang willen krijgen tot hun contactpersonen en informatie zoals Twitter feeds, het weer of hun agenda. Vanuit 'Stay close' integreert HTC alle communicatiekanalen en applicaties waardoor gebruikers in één oogopslag de communicatie met hun belangrijkste contactpersonen kunnen bekijken en direct kunnen reageren. Tenslotte voegt HTC Sense met 'Discover the Unexpected' een reeks innovatieve features toe aan toestellen om content zoals foto's, Twitterfeeds en e-mail op verschillende manieren te kunnen bekijken.

Hero_Front%2BBack
Hero%20homescreen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.