Toestellen
15 maart 2007 - Ron Smeets

HTC Herald en Elf naar O2 als de Xda Terra en Nova

In Duitsland komen binnenkort twee nieuwe HTC Smaprthones onder de vlag van O2 op de markt.

Het gaat om de Herald en de Elf die binnenkort als Xda Terra en Nova in de wnkels van O2 zullen liggen.

Beide toestellen worden voorzien van Windows Mobile 6. De Terra (Herald) is, voor een QWERTY-slider (QWERTZ in Duitsland natuurlijk), slechts 18mm dik en heeft een 2MP camera, 2.8 inch (7cm) QVGA display, microSD geheugenkaart, 64MB RAM, 128MB ROM. Minpuntje is de processor, een OMAP met een kloklsnelheid van slechts 200MHz.

De Nova (Elf) is een ietwat goedkoper toestel, zonder slide-out keyboard, maar wel met een 2.8 inch touchscreeen QVGA display, 2MP camera, Quad-band GSM met GPRS/EDGE, WiFi, dezelfde 200MHz processor als de Herald en Bluetooth.Gerelateerde links:
Foto's en specs van de HTC Herald uitgelekt
HTC Herald nog voor de Kerst in de winkels
Korte video en veel foto's van de HTC Herald
De 'Elf' wordt een low-end HTC Smartphone
Wordt 2007 het jaar van HTC?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.