Nieuws
07 april 2011 - Ron Smeets

HTC HD7 met Android (hack)

Na de presentatie van een aantal Windows Phone 7 toestellen tussen oktober en januari is het bij de meeste fabrikanten, ook HTC, verdacht stil geworden als het gaat om nieuwe Windows Phone 7 smartphones.

Wat we de afgelopen maanden wel steeds meer zien zijn 'hobbybob hacks' waarbij Windows Phone 7 toestellen voorzien worden van (werkende) Android software. Hieronder staat ook weer zo'n voorbeeld (video). Daarin wordt Android op de HTC HD7, een toestel dat bij ons nog niet in de winkels ligt, gedemonstreerd.

http://www.youtube.com/watch?v=Na44-qBtY8M

Het feit dat de 'Windows Phone 7 fabrikanten' weinig nieuws meer tonen de afgelopen drie maanden kan natuurlijk vanalles te maken hebben met het 'huwelijk' tussen Nokia en Windows Phone (Microsoft) dat op 11 februari aangekondigd werd en waarvan de meeste fabrikanten in de maanden daaraan voorafgaand ongetwijfeld al grotendeels op de hoogte zullen zijn geweest. Ik denk dat Samsung, HTC, LG en de andere Nokia concurrenten die Windows Phone 7 toestellen op de markt gebracht hebben een beetje de kat uit de boom kijken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.