Nieuws
17 juli 2012 - Ron Smeets

HTC HD2 met Jelly Bean

Er zullen niet zoveel smartphone gebruikers meer met een HTC HD 2 rondlopen. Toch hebben enkele hobbybobs de moeite genomen om het toestel te voorzien van de nieuwste Android versie; Jelly Bean.

Het is zeker niet voor het eerst dat de HTC HD2, een van origine Windows Mobile toestel uit 2009, met een ander OS uitgerust wordt. Het toestel is de afgelopen jaren al gespot met Windows Phone 7, Meego, diverse Android versies en Ubuntu. En nu dus ook met Jelly Bean.

Letwel, deze Android 4.1 hack is nog een zogenaamde 'pre-alpha-release'. Dat wil dus zeggen dat niet alle functies (goed) werken. De camera doet het bijvoorbeeld helemaal nog niet en diverse apps hebben problemen met de stabiliteit of starten gewoon niet op. De browser werkt ook nog niet optimaal, aldus de 'hackers' op XDA Developers. Hieronder staat een lijstje met de functies die het wel al doen.

- Mobile Data 3G/2G
- Calls
- WiFi
- Bluetooth
- SMS
- Sound check download page for fix
- Video Playback
- USB Mass Storage

Mocht je het zelf willen proberen, als je nog een HTC HD2 hebt liggen dus, dan kun je hier de benodigde bestanden downloaden. Gebruik, zoals altijd, op eigen risico natuurlijk! Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.