Nieuws
30 januari 2010 - Redactie StyleCowboys

HTC HD2 heeft 128MB 'verborgen' RAM

De HTC HD2 heeft 128Mb aan verborgen werkgeheugen in zich zitten welke de gebruiker normaal gesproken niet zou kunnen aanspreken. Met het uitvoeren van enkele updates zou de HD2 niet 448Mb maar 576Mb RAM aan boord hebben.

Deze ontdekking hebben enkele XDA-developers op hun forum gedaan.

Het gerucht gaat dat dit door de fabrikant is gedaan om de HD2 zo in de toekomst aan de specificatie-eisen van Windows Mobile 7 te kunnen laten voldoen. Echter zou dit extra geheugen tot nu toe nog verborgen zijn geweest omdat het huidige besturingssysteem (Windows Mobile 6.5) ruim voldoende heeft aan de 448Mb RAM geheugen.

Mocht je als HTC HD2 gebruiker toch graag deze 128Mb RAM gratis tot je beschikking hebben, dan kun je via de site van XDA-developers een zogenaamde Custom ROM downloaden. Hierin zouden de updates tot de 128Mb extra geheugen al zijn verwerkt.

Het nadeel van een Custom ROM is alleen dat je niet met zekerheid weet wat de “kok” zoal nog meer in deze ROM aangepast heeft. Uit eigen ervaring kan ik wel zeggen dat de XDA-developers geen amateuristische prutsers zijn. Sterker nog, tot nu toe heb ik hun meeste werk alleen nog maar als "zeerg geod" ervaren. 576ram1

Bron

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl