Geruchten
25 september 2009 - Ron Smeets

HTC HD2 eind Oktober naar Nederland

De afgeopen weken zijn al veel geruchten, foto's en video's van de HTC Leo opgedoken maar de informatie die PocketNow vanochtend in haar mailbox vond klinkt wel heel erg interessant voor ons kikkerlandje.

Daarbij zaten namelijk niet alleen enkele afbeeldingen van het toestel, maar ook informatie uit een presentatie van HTC waarin vermeld wordt dat het toestel eind Oktober al in de Nederlandse winkels zal liggen met een prijskaartje van 550 a 600 Euro (los toestel).

Verder wordt bevestigd dat het toestel inderdaad de eerder al opgedoken naam HTC HD2 zal gaan krijgen (en dus niet TouchPro3). Ook de multi-touch functie, die we eerder al gedemonstreerd zagen in een video van het toestel, komt nog even aan de orde. Die functie zou namelijk niet werken in de Pocket Internet Explorer browser die standaard op het toestel staat.

Op de foto die tijdens de presentatie genomen is kun je verder nog zien dat de HTC HD2 een 4.3 inch WVGA display en 5 megapixel camera heeft. Ook dat was al eerder uitgelekt, maar lijkt nu dus ook bevestigd.

UPDATE (29-9, 13u15): Op verzoek van de 'fotograaf' heb ik de foto's die genomen zijn tijdens een presentatie in Nederland zojuist verwijderd. Hij had ze per abuis op een forum geplaatst en toen. . .  tja, het moge duidelijk zijn dat de betreffende kiekjes de hele wereld over gevolgen zijn ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.