Nieuws
16 februari 2010 - Ron Smeets

HTC HD Mini ziet ook het daglicht

De grootste verrassing die HTC vandaag tijdens haar persconferentie voor ons in petto had was toch wel de onthulling van de HTC HD Mini. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit een kleinere uitvoering van de HTC HD2. De HD Mini wordt ook voorzien van Windows Mobile 6.5 met HTC Sense UI.

Qua specs heeft de HTC HD Mini onder andere een 3.2 inch (zo heel erg klein is die dus ook weer niet ;-)) capacitive touchscreen display met multitouch functionaliteit en een 5 megapixel camera. Verder heeft de HD Mini natuurlijk ook 3G (UMTS/HSDPA) aan boord.

De HTC HD Mini zal in het tweede kwartaal in Nederland op de markt komen. De losse toestel adviesprijs wordt 399 Euro.

Het heeft er overigens alle schijn van dat de verschillende toestel fabrikanten dit jaar met 'Mini' uitvoeringen van populaire toestellen een nieuwe trend willen gaan zetten. Eerder zagen we namelijk al de Nokia N97 Mini,  onlangs presenteerde Sony Ericsson de X10 Mini en Mini Pro en dan hebben we ook nog de LG Mini GD880. Deze laatste is overigens geen Mini toestel in de zin van 'klein', maar goed.

Foto's van de HTC HD Mini: HTC-HD-Mini-Back HTC-HD-Mini-Front-a HTC-HD-Mini-fbl HTC-HD-Mini-Back-Open

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.