Nieuws
11 augustus 2015 - Ron Smeets

HTC haalt de One M9+ uit de Nederlandse winkels Filialen van de PhoneHouse krijgen het verzoek de toestellen voorlopig niet meer te verkopen

Het lijkt er op dat HTC per direct besloten heeft de One M9+ uit de Nederlandse winkels te halen. Dat blijkt in ieder geval uit onderstaande mededeling die vanochtend naar de filialen van de PhoneHouse gestuurd is:

"Op verzoek van HTC verzoeken wij jullie om per direct de HTC M9 plus, tot nader order, uit de verkoop te halen. Wij zullen jullie binnen enkele dagen laten weten hoe hier verder mee om te gaan."

De reden voor deze actie, en of het alleen de PhoneHouse betreft? Dat is op dit moment nog niet bekend. Uiteraard heb ik zowel HTC als de PhoneHouse inmiddels al gecontacteerd maar ik wacht nog op een antwoord.

Wat de reden ook moge zijn, het is hoe dan ook weer een nieuwe tegenslag voor de Taiwanese fabrikant die op dit moment overduidelijk in de hoek zit waar de klappen vallen.

Ik heb inmiddels begrepen dat de One M9+ exemplaren die op dit moment in de magazijnen van de PhoneHouse liggen nog niet naar HTC teruggestuurd hoeven te worden. Dat zijn er overigens ook niet zo heel erg veel. Volgens mijn bron gaat het, voor heel Nederland, om ca 50 stuks. Hij lag natuurlijk nog niet zo heel erg lang in de winkels; een week ongeveer.

UPDATE (15u50): HTC en de PhoneHouse hebben nog niet gereageerd, maar via Androidworld ontving ik de mededeling dat zij denken dat 4G problemen aan de grondslag liggen van het besluit om de One M9+ uit de schappen te halen. Als dat klopt dan lijkt de kans groot dat HTC het toestel eerst wil gaan updaten voordat hij weer verkocht gaat worden. De vraag is dan natuurlijk wel of het een soft- danwel een hardware probleem betreft. In het laatste geval zal een update wellicht ook geen soelaas bieden. Hopelijk reageert de fabrikant snel zodat er meer duidelijkheid komt.

UPDATE (16u45): De officiële reactie van HTC is ook binnen:

HTC stelt de kwaliteit van zijn producten en het leveren van een optimale gebruikservaring voorop. In dat kader onderzoeken we momenteel de HTC One M9+. Dit toestel hebben we om die reden tijdelijk uit de verkoop laten halen. Zodra er meer bekend is, dan laten we het weten. Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Met andere woorden; Er is wel degelijk een probleem met de One M9+, maar HTC zegt nog niets over mogelijke 4G issues.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.