Geruchten
21 mei 2015 - Ron Smeets

HTC H7 tablet duikt, met specs, op in import document Gerucht dat de Taiwanese fabrikant aan een goedkope tablet werkt wordt sterker

Het gerucht dat HTC van plan is om met een low-end toestel opnieuw de tablet markt te betreden doet al langer de ronde. Vandaag is daarvoor weer iets meer 'bewijs' opgedoken. Op een Indiaas import document zijn namelijk de naam, HTC H7, en enkele specs van deze tablet opgedoken. Het betreft een document dat hoort bij een zending van in totaal zeven zogenaamde R&D samples van de H7.

Als de specs kloppen dan is de HTC H7 onder anderen voorzien van een 1.2 GHz quad core processor, 1GB RAM, 16GB opslag geheugen en een 7 inch scherm. Opvallend is de vermelding van een dual SIM optie. Dat zou, voor tablets van de grotere merken, redelijk uniek zijn.

Het document vermeld ook de waarde van de zending. Verdeeld over de zeven toestellen komt die uit op zo'n 130 euro per stuk. Dat hoeft nog niets te zeggen over de uiteindelijke winkelprijs. De kans is groot dat het genoemde bedrag gerelateerd is aan kosten van de onderdelen en niet de commerciële waarde. Afbeeldingen van de HTC H7 zijn er helaas nog steeds niet. Hetzelfde geldt voor informatie omtrent de presentatie en/of lanceerdatum.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.