Wearables
24 oktober 2015 - Ron Smeets

HTC Grip komt nu pas in 2016 De release van HTC's eerste wearable, fitness band, is wederom uitgesteld

De eerste berichten dat HTC zich ook zou gaan willen roeren op de wearable markt dateren al van meer dan anderhalf jaar geleden. Sterker nog; eind 2014 zou de eerste wearable van de Taiwanezen in de winkels liggen. Dat is, zo moge inmiddels duidelijk zijn, niet echt gelukt. In Barcelona, tijdens het MWC van 2015, liet de Taiwanese fabrikant de Grip voor het eerst zien. Een fitness band die samen met Under Armour ontworpen is. Hoewel toen nog niet precies gemeld werd wanneer de eerste HTC wearable beschikbaar zou komen werd wel aangenomen, en de fabrikant gaf daar ook aanwijzingen voor, dat het slimme bandje dit jaar, zo rond de zomer, in de winkels zou liggen. In de zomer werd echter bekend dat de release uitgesteld werd. De Grip kwam tijdelijk op de planken te liggen omdat de makers het design in heroverweging namen.

En nu is dan dus bekend geworden dat de HTC Grip dit jaar in ieder geval niet meer in de winkels zal verschijnen. De reden? HTC en Under Armour hebben besloten dat ze eerst hun volledige wearable productlijn af willen maken om die vervolgens gezamenlijk met de Grip op de markt te zetten. Dat zou dan begin volgend jaar (2016) moeten gebeuren.

We zullen het wel zien, volgend jaar. Ik kan mij overigens ook goed voorstellen dat dit besluit mede ook ingegeven is door de toch ietwat penibele financiële situatie waarin HTC al een tijdje verkeerd. De Taiwanezen hebben al hun aandacht, en recources, de komende weken en maanden hard nodig om de One A9 tot een succes te maken. Die nieuwe smartphone is immers zo ongeveer HTC's laatste strohalm om zichzelf uit het slop te trekken. Niet het moment om dan ook nog eens, tegelijkertijd, een nieuwe markt aan te gaan boren.

As we continue to develop the Connected Fitness platform and elevate our product offerings, Under Armour and HTC have decided to launch a fully integrated digital ecosystem of products early next year. This global launch will provide the tools needed to help athletes of all levels track, manage and improve their health and fitness. Our teams have done a remarkable job bringing these products to life and we're excited to share them with the public soon.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.