Toestellen
18 oktober 2010 - Ron Smeets

HTC Gratia, de android versie van de HD Mini

HTC stond tot voor kort, en eigenlijk nog steeds wel, bekend als de fabrikant van high end (en dus dure) Android en Windows Mobile (Phone 7) smartphones.

Met de introductie van de HTC Wildfire en de HD Mini schoof de Taiwanese fabrikant al een beetje naar het middensegment (200 - 350 Euro) van die markt. Vandaag presenteerde HTC de Gratia, ofwel de Android variant van de HD Mini.

De HTC Gratia heeft een behoorlijk complete specs list en zoals gezegd zie je uiterlijk weinig verschillen met de HD Mini (Windows Mobile). Het enige dat écht anders is, zijn de knoppen onder het display. De Gratia heeft naast de vier bekende Android toetsen ook een optische muis.

Verder is de HTC Gratia, zo meldt HTC, natuurlijk ook voorzien van de nodige Social Media software tools zoals HTC Friend Stream. Wie kan tegenwoordig nog zonder ;-)) Het toestel gaat los 399 Euro kosten (adviesprijs). Dat is, voor een relatioef kleine touchscreen smartphone niet echt goedkoop. De HTC Gratia zal, vanaf November, in drie kleuren leverbaar worden: Charcoil Black (gitzwart), Forest Green (donkergroen) en Pearl White (glimmend wit ;-)).

De specs:
- 3.2 inch HVGA (320 x 480) touchscreen display
- 5 megapixel camera
- Quad band GSM
- Dual band UMTS/HSDPA support
- Android 2.2 (Froyo) OS met HTC Sense
- 600MHz processor
- 512MB ROM, 384MB RAM
- WiFi
- GPS
- Bluetooth 2.1 met A2DP
- 3.5mm audio (headset) aansluiting
- microSD geheugenkaart
- microUSB aansluiting
- Digitaal compas, nabijheidssensor, lichtsensor
- Afmetingen: 103.8 c 57.7 x 11.7mm (hxbxd)
- Gewicht: 115 gram

HTC-Gratia-Forest-Green HTC-Gratia-Pearl-White

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.