Nieuws
13 juli 2011 - Ron Smeets

HTC: "Gingerbread voor de Dezire Z komt binnen enkele weken"

In februari beloofde HTC dat de Gingerbread (Android 2.3) update voor de Desire Z in Q2 van dit jaar beschikbaar zou komen. Welnu, we zitten inmiddels al ruim in Q3 maar de update is er nog niet. Daar komt binnenkort echter verandering in, als we de Taiwanese fabrikant zelf mogen geloven.

In een officiele verklaring heeft HTC namelijk gezegd dat de Gingerbread update voor de Desire Z de komende weken uitgerold zal worden.

HTC verwacht dat alle Desire Z gebruikers de update voor het eind van deze maand (juli) ontvangen zullen hebben. De fabrikant noemt daarbij specifiek 'alle netwerken' (providers). Dat zou betekenen dat de update niet alleen (en eerst) voor SIMlock vrije toestellen die niet aan een provider gelinked zijn, beschikbaar komt maar voor alle toestellen. Ik ben benieuwd.

Een deel van HTC's mededeling: "Thanks to everyone whos been patiently waiting for the Gingerbread update for Desire Z. We are in the last stages of testing and plan to start rolling out the update over the air in the coming weeks. It may take a little time to reach all of you across every network but it should have reached everyone by the end of the month."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.